Hírek12
Mar
Véget ért az 5letből jövő!

Véget ért a AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett 5letből jövő! elnevezésű játékos gazdasági vetélkedő harmadik évada. A vetélkedő döntőjét, az élő showt a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotelben rendezték meg március 12-én, kedden. Az idei győztes a kiskunhalasi 2ZsVRF fantázianevű csapat lett, akik a verseny fődíjával, 1 millió Ft-tal térhettek haza. 

Az 5letből jövő! vetélkedőt 2016 óta immáron harmadik alkalommal rendezi meg az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. Az első évben csak kecskeméti diákok jelentkezését várták, tavaly a megyei kiterjesztésnek köszönhetően már számos Bács-Kiskun megyei településről érkeztek pályázók, míg idén még egy megyei jogú város, Szeged is bekapcsolódott a vállalkozói vetélkedőbe.

   2019-03-12 18:3828
Feb
6. mérföldkő nyertese


Elérkezett a várva várt pillanatok egyike, a 6. mérföldkő nyertese a 2ZsVRF csapat lett.
Nyereményük a 2019 Sziget Fesztivál általuk választott napjára szóló napi belépőjegy a csapat számára.
Gratulálunk!

   2019-02-28 08:3027
Feb
Döntős csapatok

Kedves Játékosok és Szurkolók!
Gratulálunk minden résztvevőnek. A mai napon kiderült, hogy mely csapatok jutottak a döntőbe:

- Pentagok
- 2ZsVRF
- E5fős Társaság
- Egyenlőbbek
- EconoMates

   2019-02-27 10:4526
Feb
Kedves Csapatok!

 

A holnapi nap folyamán kihirdetésre kerülnek a 6. mérföldkő eredményei, 5 csapat pedig továbbjut a 2019. március 12-én megrendezésre kerülő Élő Show döntőbe.

   2019-02-26 15:0429
Jan
Szavazás

 

Irány az EFOTT!

663 szavazattal a kecskeméti OUTLETBŐL JÖVŐK csapata nyerte az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett 5letből jövő! vállalkozói vetélkedő Csapatos Csapatás nyereményjátékát.

   2019-01-29 09:1510
Dec
AZ ELSŐ NYERTESEK

 

AZ ELSŐ NYERTESEK Gratulálunk a kecskeméti Katona József Gimnázium OUTLETBŐL JÖVÖK! csapatának, akik az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő első mérföldkővében a pontozó bizottság értékelése alapján legjobban teljesítettek, így ők nyerték meg a SZIN Fesztivál napijegyeket.

   2018-12-10 11:4212
Nov
Kiemelő - KTV

A Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsorának a vendégei voltunk!

   2018-11-12 08:4006
Nov
Rekordszámú jelentkezővel indul a verseny

55 csapattal elstartolt az idei 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő, melynek során a diákok valós élmények révén teszik próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szereznek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben. 

Ementorok, virtuális bankkártya és dupla akkora főnyeremény – csak néhány újdonság az idén harmadik alkalommal induló 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő menetében. Az AIPA Nonprofit Kft. által 2016-ban életre hívott, középiskolásoknak szóló verseny mára már megyei lefedettségű és a szervezők idén is számos innovatív újítással teszik még izgalmasabbá, szórakoztatóbbá és tartalmasabbá a november 6-án útjára induló játékot.

   2018-11-06 09:2928
Sep
Nálad van a kétmillió forintos ötlet?!

Ementorok, virtuális bankkártya és dupla akkora főnyeremény – csak néhány újdonság az idén harmadik alkalommal startoló 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő menetében. Az AIPA Nonprofit Kft. által 2016-ban életre hívott, középiskolásoknak szóló verseny mára már megyei lefedettségű és a szervezők idén is számos innovatív újítással teszik még izgalmasabbá, szórakoztatóbbá és tartalmasabbá a játékot, melynek részleteiről péntek délelőtt egy sajtótájékoztató keretein belül számoltak be az érintetteknek.

Az esemény vendégeit dr. Szeberényi Gyula Tamás, KMJV alpolgármestere köszöntötte, aki beszédében kiemelte, hogy a jelen kihívásai mellett mennyire fontos, hogy a fiatalok – az oktatási rendszeren belül elsajátítható tudás mellett- olyan szemléletformáló és fejlesztő feladatokkal, megmérettetésekkel is találkozzanak, melyek a való életre készítik fel őket.

   2018-09-28 15:0216
Apr
5letből jövő! döntő - Öt kreatív ember a siker kulcsa

A FiveCreative csapata nyerte az AIPA Nonprofit Kft. által szervezett 5letből jövő! játékos gazdasági vetélkedő idei versenyének fődíját. A  Kecskeméti Református Gimnázium diákjai egy egyéni preferenciák alapján működő online városi szolgáltatói rendszert dolgozott ki, amely egy millió forint jutalmat hozott a srácoknak.

   2018-04-16 08:4319
Mar
Egyötletnyire az egymilliótól

Egyötletnyire az egymilliótól - megvannak a döntősök!

 


Három vidéki csapat is bejutott az AIPA Nonprofit Kft. által szervezett 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő döntőjébe, ahol a csapatok már egy millió forintért versenyeznek egymással. Kiskőrösről a The League, Kiskunfélegyházáról a Start down és a WOW, Kecskemétről pedig a FiveCreative és az IDEA LOVE(T) csapata az, aki április 11-én egy élő show keretében a nagyközönség előtt is megmutathatja üzleti ötletét.

A tavaly ősszel indult 5letből jövő! verseny idei játékában 36 csapat vágott neki. Az AIPA Nonprofit Kft. által megálmodott program célja, hogy a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben. A programon a diákokat a vállalkozói lét megismerésétől az ötletgenerálás fogásain és a tervek részletes kidolgozásán át – többféle üzleti modellt megismertetve – egészen a piacra lépésig vezeti el. Ugyancsak fontos szempont, hogy a diákok vállalkozói készségein kívül önismeretük és társas kompetenciáik, főként az együttműködési, prezentációs készségük, valamint pénzügyi kultúrájuk is fejlődjön.

   2018-03-19 09:4412
Mar
Megvan a döntő esélyes csapatok listája

17 csapat teljesítette az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő hét lépcsős online fordulóját, melynek során a fiatalok - mentoraik segítségével - a vállalkozói lét megismerésétől, az ötletgenerálás fogásain és a tervek részletes kidolgozásán át – többféle üzleti modellt megismertetve – egészen a piacra lépésig jutottak el.

A 2016-os első „pilot” verseny népszerűségén és sikerein felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy idén szeretnénk a program területi lefedettségét városiról megyeire bővíteni, aminek köszönhetően a döntőre esélyes játékosok között kiskunfélegyházi, kiskunhalasi és kiskőrösi csapatok is vannak. Az utolsó online mérföldkőre (üzleti terv) beadott megoldások elbírálása jelenleg is zajlik és az elért pontszámok alapján március 19-én derül ki, hogy melyik az az 5 csapat, aki a döntőbe jutott.

A második fordulóban (döntőben) a csapatok egy élő show keretében adnak számot kreativitásukról és felkészültségükről. A már kész üzleti terveiket kell bemutatni a – szintén vállalkozókból álló - szakmai zsűrinek, akik mint potenciális tőkebefektetők mérlegelik és pontozzák majd a prezentációkat az április 11-ei döntőn. A győztes csapat jutalma pedig egy millió forint, amit akár a virtuális cég megvalósítására is fordíthat, de számol élményajándék vár a többi résztvevőre is.

   2018-03-12 11:4205
Mar
VÉGHAJRÁ

Egy hét maradt hátra az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő online fordulójából. A versenyben lévő csapatok ma megtudhatják, hogy az eddig befektetett energia mire volt elég és jelenleg hol állnak a helyezési sorrendben. Fontos azonban tudni, hogy ez a mostani állás csupán tájékoztató jellegű, hiszen a fő feladat értékelése még hátra van.

Az utolsó mérföldkő (üzleti terv) során elérhető 50 pont ugyanis még bárkit az élre vihet. Mi már nagyon izgulunk, hogy ki lesz az az 5 csapat, akit a döntőben köszönthetünk és akik közül egy elviszi fődíjunkat, az egy millió forintot. Szurkoljatok Ti is velünk!

   2018-03-05 09:2519
Feb
Utolsó mérföldkő

Utolsó mérföldkövéhez ért az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő online fordulója! A csapatok gőzerővel készítik az üzleti terveket és hamarosan az is kiderül, hogy kik állnak jelenleg a verseny élén! Persze annak sem kell kétségbe esnie, aki kicsit lemaradt volna, az utolsó feladat ugyanis 50 pontot ér, amivel még bárki nagyot dobbanthat és esélye lehet, hogy az 5 döntős között legyen!

   2018-02-19 08:5705
Feb
ÚJ MÉRFÖLDKŐ Egyre komolyodik a verseny

Egyre komolyodik a verseny, hiszen a csapatok már az üzleti modell kiválasztásánál tartanak a saját cégük létrehozásában. A legtöbb újonnan induló projekt ugyanis az alábbiak miatt szokott elbukni: senkit nem érdekel a termék és / vagy a projekt nem fenntartható modellre épült. Ahhoz, hogy egy cég átgondolt és fenntartható üzleti modellt tudjon kialakítani, ismerni kell ezen modellek alapelemeit. Ezek az ismeretek pedig egészen hosszú távon hasznosnak bizonyulnak majd a fiatalok számára.

   2018-02-05 13:1201
Feb
NYEREMÉNYÁTADÁS

NYEREMÉNYÁTADÁS Tegnap átvették nyereményeiket az 5letből jövő! verseny Csapatos Csapatás játékának nyertesei. A két hetes likegyűjtés során összesen 4522 szavazat érkezett a versenyben lévő csapatok képeire és végül 969 szavazattal a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola A-B-L-A-K csapata lett a verseny legnépszerűbb résztvevője és ezzel a VOLT napijegyek tulajdonosa. Gratulálunk Csajok! A szavazók között is sorsoltunk, így egy likeért cserébe most ők is együtt bulizhatnak az év egyik legjobb fesztiválján.

   2018-02-01 09:4225
Jan
NYEREMÉNY

NYEREMÉNY Összesen 4522 szavazat érkezett be az 5letből jövő! Csapatos Csapatás nyereményjátékán, ahol végül 969 szavazattal a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola A-B-L-A-K csapata lett a verseny legnépszerűbb résztvevője és ezzel a VOLT napijegyek tulajdonosa. Gratulálunk Csajok! A szavazók pedig még egy kicsit izgulhatnak ugyanis DÉLBEN SORSOLJUK ki közöttük az 5 VOLT napijegyet!

Kövessetek bennünket figyelemmel!

   2018-01-25 09:3622
Jan
Itt az V. mérföldkő!

Itt az V. mérföldkő, a validálás! Szuper, hogy már megvannak az igazán jó ötleteitek, ezt követően azonban érdemes utánajárni, hogy mennyi ezeknek a létjogosultsága?! Jöjjön tehát az üzleti elképzelések igazolása!

   2018-01-22 13:0709
Jan
Ötletre fel!

A karácsonyi szünet után újult erővel folytatódik az 5letből jövő! verseny, méghozzá a IV. online fordulóval. A feladat pedig talán az eddigi legizgalmasabb, ugyanis a csapatoknak össze kell gyűjteni, hogy melyek azok az ötletek, kihívások, szolgáltatások, amikre akár egy valódi céget is lehet alapozni. Mi mindig azt mondjuk, hogy érdemes a saját életünkből, a környezetünkből kiindulni és végiggondolni a kihívásokat, hiányokat, nehézségeket, amiken egy jó ötlettel segíteni lehetne. 

   2018-01-09 11:3011
Dec
ÚJ MÉRFÖLDKŐ

ÚJ MÉRFÖLDKŐ A 3. mérföldkő feladata, hogy a csapatok - lehetőleg a mentor részvételével - lejátsszák a Relativity személyiségfejlesztő pszichológiai társasjátékot.

   2017-12-11 08:1128
Nov
Elkezdődött a második mérföldkő!

Elkezdődött a második mérföldkő, ahol a leírás szerint a csapatoknak népszerű vállalkozókkal kell interjút csinálniuk. Hogyan is kell ezt elképzelni a valóságban? Ebben segít Nektek az alábbi kisvideó!Jó interjúzást!

   2017-11-28 10:4517
Nov
Több, mint duplája az indulók száma

36 csapattal elstartolt az idei 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő, melynek során a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben. 

   2017-11-17 16:3710
Oct
5letből jövő! – Te bevállalod?

Mai három állomásával elstartolt az idei 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő iskolai népszerűsítő roadshowja.

   2017-10-10 08:3909
Oct
Kibővült a mentor szektor!

Újabb fontos állomásához érkezett az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő idei fordulójának szervezése. Október 5-én ugyanis 19 vállalkozó részvételével megtartottuk a hamarosan induló verseny mentorainak felkészítését.

   2017-10-09 08:5126
Sep
5letből jövő! – Újra indul a verseny az 1 millióért!

Tavaly ősszel az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit) Kft. a város gazdaságfejlesztő cégeként hagyományteremtő jelleggel hívta életre az 5letből Jövő! elnevezésű, középiskolások számára meghirdetett játékos gazdasági vetélkedőt. Az első „pilot” verseny népszerűségén és sikerein felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy idén szeretnénk a program területi lefedettségét városiról megyeire bővíteni.

   2017-09-26 08:3925
Sep
#NYERTESCSAPAT #JÖVŐRETEIS #ELSŐMILLÁNK

Kicsivel a döntő után az első 5letből jövő! verseny nyertes csapata a Gute Frage válaszolt 5 kérdésünkre.

 

Amikor jelentkeztetek mit gondoltatok, miről fog szólni a verseny?

- A legelején fogalmunk sem volt arról, hogy miről is fog szólni ez a verseny. Voltak ugyan gyakorlófeladatok, de igazából akkor tudatosult, hogy ez egy több fordulós, kemény dolog lesz, amikor első alkalommal a mentorunknál Horváth Attilánál jártunk. Az online forduló során végül az utolsó feladat volt a legösszetettebb és az igényelte a legtöbb munkát. Szerencsére a mentorunk, Horváth Attila igazi vezető, mindenben segített nekünk, de soha nem telepedett ránk. Volt, amiben nem azt a megoldást választottuk, amit ő javasolt volna, de mindent átbeszéltük közösen. Jó érzéke volt ahhoz, hogy miben kell még igazán fejlődnünk és végig a verseny során azt éreztük, hogy maximálisan támogat bennünket.

   2017-09-25 08:1130
Aug
Nagyszabású élő show-val zárult az 5letből Jövő!

Nagyszabású élő show-val zárult az AIPA Nonprofit Kft. által szervezett 5letből Jövő! játékos gazdasági vetélkedő májusban. A versenyben a csapatok munkáját egy helyi vállalkozókból álló mentorcsapat segítette, a döntő során pedig egy négy tagú szakmai zsűri értékelte.

   2017-08-30 11:5223
May
„Hogy vagy növény?” - az egymilliót érő ötlet

A Gute Frage csapata nyerte az AIPA Kft. által szervezett 5letből jövő! játékos gazdasági vetélkedő fődíját, amit a felajánló Kecskeméti Önkormányzat nevében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adott át a Gróf Károlyi Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjainak. 

   2017-05-23 13:4509
May
#beszavazoshow #irányasziget #emberemvagy #miadeal

Kedves Követők! Indul a beszavazóshow!

   2017-05-09 14:5803
May
Megvannak a döntősök!

Véget ért az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú) Kft. szervezésében zajló, Szemereyné Pataki Klaudia fővédnöksége alatt álló 5letből Jövő! játékos gazdasági vetélkedő első fordulója.

A hat lépcsős online forduló április 21-el ért véget és az induló csapatok közül végül tízen jutottak el a játék végéig. Közülük az első öt helyezett pedig a május 16-ára kitűzött második forduló (döntő) során már a csapat kész üzleti tervét mutatja be egy élő show keretében a – szintén vállalkozókból álló - szakmai zsűrinek, akik mint potenciális tőkebefektetők mérlegelik és pontozzák a prezentációkat.

   2017-05-03 11:3001
Feb
#megvanamentorom

A januári regisztrációs időszak lezárultával, de még a verseny kezdete előtt egy ugyancsak fontos feladatnak is eleget tettünk. Egy számítógépes program segítségével kisorsoltuk, hogy a versenyre jelentkezett 16 kecskeméti diákcsapat közül, ki melyik sikeres vállalkozó mentorálása mellett láthat neki a feladatoknak. A főleg kecskeméti vállalkozókból, szakemberekből és cégvezetőkből álló mentor alakulat nagy lelkesedéssel és elszántsággal vette át a verseny során felmerülő stratégiai kérdéseket és valódi kihívásnak, ugyanakkor szívügyüknek tekintik, hogy a vállalkozó kedvű fiatalokat szakmai véleményükkel és jó tanácsaikkal terelgethetik a cégalapítás rögös útján. Íme hát a várva várt lista:

 

*/

/*

   2017-02-01 11:1204
Jan
Te már benne vagy?!

Január elejétől megkezdődött az 5letből Jövő! játékos gazdasági vetélkedő regisztrációs időszaka, úgyhogy, ha megvan az 5 fős csapatod nevezzétek be magatokat a www.otletboljovo.hu oldalon és már is versenyben vagytok az első millátokért!

   2017-01-04 15:1524
Oct
SAJTÓANYAG
Több mint 1600 kecskeméti középiskolás bevonásával indul útjára az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú) Kft. szervezése alatt zajló 5letből JÖVŐ! elnevezésű játékos üzleti csapatverseny, amelynek célja a tinédzserek érdeklődésének felkeltése a vállalkozói lét iránt. A középiskolások számára meghirdetett vetélkedő egyúttal kiváló lehetőség arra, hogy a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben.

   2016-10-24 13:3722
Oct
FÓKUSZCSOPORT
Fókuszban a célcsoport

Kommunikációs és aktivitási szokásaikról, érdeklődési köreikről és a hatékony motivációs elemekről kérdeztük a tíz főből álló fókuszcsoportunkat.

Az 5letbőlJÖVŐ! játékos üzleti csapatverseny előkészítésének - pilot programról lévén szó - elengedhetetlen része volt a megszólítani kívánt célcsoport, azaz a tizenéves korosztály kommunikációs és aktivitási szokásainak, érdeklődési köreinek feltérképezése, fontos volt számunkra, hogy megtudjuk, mi motiválja őket egy ilyen jellegű versenyben való részvételre.

   2016-10-22 13:3721
Oct

5letből JÖVŐ!
Út a gazda(g)sághoz

5letből JÖVŐ! – A gazda(g)sághoz vezető út

„A folyamatos megújulás elkötelezettjeként az AIPA Kft. idén ősszel új küldetést tűzött ki céljául. Szem előtt tartva fő irányvonalunkat, úgy döntöttünk, hogy túlmutatva az eddig megszokott formulákon, egy egészen új célcsoportot is szeretnénk integrálni a gazdasági élet izgalmakkal teli világába. Az AIPA Kft. által megálmodott 5letből JÖVŐ! projekt olyan egyedülálló kezdeményezés, amelynek fő célja a tinédzserek érdeklődésének felkeltése a vállalkozói lét iránt. A középiskolások számára meghirdetett játékos csapatversenyünk kiváló lehetőség arra, hogy a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben” – a projekt további részleteiről Fenyvesi Beáta, az AIPA Kft. projektkoordinátora beszélt az AIP’ART-nak.

   2016-10-21 13:37/*Január elejétől megkezdődött az 5letből Jövő! játékos gazdasági vetélkedő regisztrációs időszaka, úgyhogy, ha megvan az 5 fős csapatod nevezzétek be magatokat a www.otletboljovo.hu oldalon és már is versenyben vagytok az első millátokért!Több mint 1600 kecskeméti középiskolás bevonásával indul útjára az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú) Kft. szervezése alatt zajló 5letből JÖVŐ! elnevezésű játékos üzleti csapatverseny, amelynek célja a tinédzserek érdeklődésének felkeltése a vállalkozói lét iránt. A középiskolások számára meghirdetett vetélkedő egyúttal kiváló lehetőség arra, hogy a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben.


Fókuszban a célcsoport

Kommunikációs és aktivitási szokásaikról, érdeklődési köreikről és a hatékony motivációs elemekről kérdeztük a tíz főből álló fókuszcsoportunkat.

Az 5letbőlJÖVŐ! játékos üzleti csapatverseny előkészítésének - pilot programról lévén szó - elengedhetetlen része volt a megszólítani kívánt célcsoport, azaz a tizenéves korosztály kommunikációs és aktivitási szokásainak, érdeklődési köreinek feltérképezése, fontos volt számunkra, hogy megtudjuk, mi motiválja őket egy ilyen jellegű versenyben való részvételre.


5letből JÖVŐ! – A gazda(g)sághoz vezető út

„A folyamatos megújulás elkötelezettjeként az AIPA Kft. idén ősszel új küldetést tűzött ki céljául. Szem előtt tartva fő irányvonalunkat, úgy döntöttünk, hogy túlmutatva az eddig megszokott formulákon, egy egészen új célcsoportot is szeretnénk integrálni a gazdasági élet izgalmakkal teli világába. Az AIPA Kft. által megálmodott 5letből JÖVŐ! projekt olyan egyedülálló kezdeményezés, amelynek fő célja a tinédzserek érdeklődésének felkeltése a vállalkozói lét iránt. A középiskolások számára meghirdetett játékos csapatversenyünk kiváló lehetőség arra, hogy a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben” – a projekt további részleteiről Fenyvesi Beáta, az AIPA Kft. projektkoordinátora beszélt az AIP’ART-nak.


-->