Ötletből jövő

Kik vagyunk mi?Egy lelkes, kreatív csapat, akinek szenvedélye a gazdaságfejlesztés területén izgalmas és élményteli programokat kitalálni és szervezni a fiatalok számára.

Ezért hoztuk létre az 5letből jövő! versenyt is, ahová immár nemcsak Kecskemétről, hanem az ország minden szegletéből és a határokon túlról is várjuk a fiatalokat.

Célunk, hogy fiatalként már középiskolás korodban szert tehess a vállalkozásindításhoz kapcsolódó tudás alapjaira, és bepillantást nyerj a vállalkozói létbe. Az 5letből jövő! vetélkedő során ezt innovatív online tananyag, mentorok, valamint szakmai zsűri is segíti. Ha vonzanak az új kihívások, érdekel a pénzügy és szeretnél szert tenni a vállalkozásalapításhoz nélkülözhetetlen gazdasági ismeretekre, vagy ha szeretnéd tudni, hogy a vállalkozói életforma közel áll-e hozzád, akkor jelentkezz a vetélkedőre. Középiskolás diákként olyan vállalkozói tudás megszerzéséhez kapsz alapot, ami Magyarországon egyedülálló.

A vetélkedő keretein belül kiemelt küldetésünknek tekintjük azt, hogy a versenyzők jövőképét a vetélkedő pozitív irányba alakítsa. Szeretnénk, hogy új célokat találj magadnak a verseny során, jobban megismerd a saját személyiségedet, képességeidet, hogy milyen munka ad számodra örömet, és elindulj a boldog felnőtté válás időnként rögös útján.

A verseny ezentúl lehetőséget teremt számodra, hogy megtaláld egy adott céges struktúra keretein belül azt, hogy mi az a „szerep”, munkakör, küldetés, amely legközelebb áll az egyéniségedhez, beállítottságodhoz.

A verseny tapasztalatainak köszönhetően reálisabb döntést hozhatsz a továbbtanulásod irányával kapcsolatban. Később pedig akár a vállalkozói életbe is sikerrel bekapcsolódhatsz.

Az 5letből jövő! vállalkozói verseny szervezése mellett az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. a Kecskemét 4.0 programon belül helyi vállalkozókkal, intézményekkel, szakemberekkel és nagyvállalati gazdasági szereplőkkel új irányokat, utakat keresve közösen dolgozik Kecskemét fejlődéséért, valamint a fiatalok gazdasági ismereteinek bővítéséért.

További projektjeink

 • Virtuális és fizikai gyárlátogatás a helyi nagyvállalatok, gyárak részvételével
  25+1 gyárlátogatási alkalmat szerveztünk a középiskolás korú diákok pályaorientációjának támogatása érdekében a helyi nagyvállalatok, gyárak közreműködésével. A COVID időszak korlátozásai miatt az utolsó alkalmat online szerveztük és valósítottuk meg.
 • Virtuális „szakmalátogatások”
  6 tantárgyban 10 kisfilmet készítettünk gyakorló szakemberekkel (pl. matematika – szabadúszó informatikus; biológia – pálinkafőző mester), akik betekintést engedtek egy-egy foglalkozás kulisszái mögé. A videók segítségével a diákok megláthatták, miért érdemes az egyes tantárgyakat tanulni, milyen irányba lehet velük továbbtanulni, és milyen érdekes szakmákat lehet később végezni.
 • Tedd + Add, a formabontó közösségépítő önkéntességi program
  Fiatalok aktív részvételével az önkéntes munkát népszerűsítő, helyi keresletre épülő applikációt fejlesztünk. A program a civil szervezetek – lakosság – gazdasági szereplők együttműködésére épül.
 • E-learning tananyagfejlesztés
  Online oktatási anyagokat fejlesztünk a tematika megtervezésétől a képernyőn való megjelenésig.

Díjak, elismerések

StartUp Europe díj magyarországi fordulójának különdíjasa

Csapat

Sebestyén-Szalai Anna
ügyvezető
Sárosi Gábor
drámapedagógus, színész, rendező
Csapó Ágnes
ötletgazda
Hegedűs Tina
szervező
Rab Attila
szervező
Farkas Dávid
szervező