Ötletből jövő

Kik vagyunk mi?Egy lelkes, kreatív és megoldás-orientált csapat, akiknek szenvedélye a kecskeméti vállalkozói élet fellendítése és a környékbeli fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása. Ezért hoztuk létre az 5letből jövő! versenyt, ahová immár nemcsak Kecskemétről, hanem az ország minden szegletéből várjuk a fiatalokat. Emellett a határon túlról is rendszeresen érkeznek versenyzőink.

Célunk, hogy fiatalként már középiskolás korodban szert tehess a vállalkozásindításhoz kapcsolódó tudásra, és bepillantást nyerj a vállalkozói létbe. Az 5letből jövő! vetélkedő során ezt innovatív online tananyag, valamint szakmai zsűri segíti. Így középiskolás diákként olyan vállalkozói tudást szerezhetsz, ami Magyarországon egyedülálló.

A verseny tapasztalatainak köszönhetően reálisabb döntést hozhatsz a továbbtanulásod irányával kapcsolatban. Később pedig akár a vállalkozói életbe is sikerrel bekapcsolódhatsz. A versenyen szerzett kapcsolatok segítségével országos vagy nemzetközi szintre is kiterjesztheted vállalkozásodat.

Az 5letből jövő! vállalkozói verseny szervezése mellett vállalatunkkal, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft.-vel a helyi vállalkozókkal, szakemberekkel és nagyvállalati gazdasági szereplőkkel közösen dolgozunk a város gazdasági fejlesztésein. Ennek köszönhetően hatékonyan építjük a helyi fiatal vállalkozói közösséget, vállalkozókkal és potenciális befektetőkkel együttműködve.

További projektjeink

 • Virtuális és fizikai gyárlátogatás a helyi nagyvállalatok, gyárak részvételével
  12+1 alkalmat szerveztünk a középiskolás korú diákok pályaorientációját támogatva. A COVID időszak korlátozásai miatt az utolsó alkalmat online szerveztük és valósítottuk meg.
 • Virtuális szakmai bemutatók
  6 tantárgyban 10 kisfilmet készítettünk gyakorló szakemberekkel (pl. matematika – szabadúszó informatikus; biológia – pálinkafőző mester), amik betekintést engednek egy-egy foglalkozás kulisszái mögé. A videók segítségével a diákok bepillantást nyerhettek abba, miért érdemes az egyes tantárgyakat tanulni, milyen irányba lehet velük továbbtanulni, és milyen szakmákat lehet később végezni.
 • Formabontó Önkéntességi Program
  Fiatalok aktív részvételével az önkéntes munkát népszerűsítő, helyi keresletre épülő applikációt fejlesztünk. A program a civil szervezetek – lakosság – gazdasági szereplők együttműködésére épül.
 • E-learning tananyagfejlesztés
  Online oktatási anyagokat építünk ki és fejlesztünk a tematika megtervezésétől a képernyőn való megjelenésig.

Díjak, elismerések

StartUp Europe díj magyarországi fordulójának különdíjasa

Csapat

Sebestyén-Szalai Anna
ügyvezető
Sárosi Gábor
drámapedagógus, színész, rendező
Csapó Ágnes
ötletgazda
Hegedűs Tina
szervező
Rab Attila
üszervező
Farkas Dávid
szervező