Ötletből jövő

Egyötletnyire az egymilliótól




Egyötletnyire az egymilliótól - megvannak a döntősök!

 


Három vidéki csapat is bejutott az AIPA Nonprofit Kft. által szervezett 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő döntőjébe, ahol a csapatok már egy millió forintért versenyeznek egymással. Kiskőrösről a The League, Kiskunfélegyházáról a Start down és a WOW, Kecskemétről pedig a FiveCreative és az IDEA LOVE(T) csapata az, aki április 11-én egy élő show keretében a nagyközönség előtt is megmutathatja üzleti ötletét.

A tavaly ősszel indult 5letből jövő! verseny idei játékában 36 csapat vágott neki. Az AIPA Nonprofit Kft. által megálmodott program célja, hogy a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben. A programon a diákokat a vállalkozói lét megismerésétől az ötletgenerálás fogásain és a tervek részletes kidolgozásán át – többféle üzleti modellt megismertetve – egészen a piacra lépésig vezeti el. Ugyancsak fontos szempont, hogy a diákok vállalkozói készségein kívül önismeretük és társas kompetenciáik, főként az együttműködési, prezentációs készségük, valamint pénzügyi kultúrájuk is fejlődjön.

A játékosok számára a verseny két (egy online és egy élő shows) fordulóból áll. Az első internetes forduló idén 7 mérföldkőre tagolódott, amelyek egymásra épültek. Az egyes mérföldkövek teljesítéséhez a versenyzők számára írásos szakmai anyagokat, mentori és szakértői segítséget biztosítottak a szervezők. A feladatok teljesítését a web-oldalra történő feltöltést követően pontozással és szóban is értékelték a független szakértők.

Az első fordulón - amely előselejtező is egyben– az első 5 legmagasabb pontszámot elért csapat jutott tovább a döntőbe, ahol a csapatok egy élő show keretében, a kecskeméti Four Points by Sheraton Hotel és Konferencia Központ dísztermében adnak számot kreativitásukról és felkészültségükről. A már kész üzleti terveket kell a finisbe jutott 5 csapatnak bemutatnia április 11-én a – szintén vállalkozókból álló - szakmai zsűrinek, akik mint potenciális tőkebefektetők mérlegelik és pontozzák majd a prezentációkat. A győztes csapat jutalma pedig egy millió forint, amit akár a virtuális cég megvalósítására is fordíthat.