Ötletből jövő

Döntő pillanatok előtt az 5letből jövő! hatodik évada




Júniusban célegyenesbe érnek az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő hatodik évadának legjobbjai, akik a Kecskeméten megrendezésre kerülő két napos, tréningekkel, programokkal teli élménydús döntőn küzdhetnek meg az 1+1 millió forintos fődíjért. Az idei évben új rekord is született, hiszen 24 csapat teljesítette az első fordulót, ráadásul új magyar városokból, és összesen négy országból érkezett nevezés.

Az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő idén is sikeresen megugrotta a világjárvány okozta kihívásokat, hiszen minden eddigi rekordot megdöntve, négy országból, összesen 60 csapattal indult el az AIPA Kft. és a budapesti Moha Ház által szervezett verseny hatodik évada – meséli Sebestyén-Szalai Anna, az AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője.

Határtalan lelkesedés
A 2016-ban Kecskeméten megálmodott mintaprojekt gyorsan kinőtte a kereteit és országossá vált, 2022-ben pedig már12 hazai megyéből jelentkeztek rá a középiskolás csapatok. Idén 9-12. évfolyamos diákok csatlakozhattak, köztük sok határon túli fiatal érdeklődését is felkeltette a verseny, így ebben az évadban a résztvevők 4 ország színeiben játszhattak. Új rekord is született a verseny történetében, hiszen idén 24 csapat teljesítette a hat mérföldkőből álló első fordulót, közülük a legjobb öt lehet itt június 10-én a döntőn, hogy megküzdjön az 1+1 millió forintos fődíjért.

Eljött a Döntő pillanat!
Az 5letből jövő! egyedülállóságát mutatja az is, hogy a verseny végső megmérettetése nem csupán egy döntő, hanem két napos, tréningekkel, programokkal teli színes rendezvény, ahol a résztvevő csapatok életre szóló élményeket gyűjthetnek. A június 9-10-i döntő helyszíne a kecskeméti Ápoló Klub, a csapatok pedig a város legújabb szállásán az Aqua Hotelben pihenhetnek az ittlétük alatt.

A döntőbe jutott öt csapat:

EztNe - Budapest
Sohcahtoa – Győr és Ajka
Kaposvári Srácok – Kaposvár
Spártai Skumulálók - Gödöllő
Délvidéki Srácok – Szabadka (Szerbia)

Egyedülálló, visszanézhető online show

A döntőbe jutott öt csapat egy előadói ismereteken alapuló online webináriumos felkészülést követően fergeteges online show keretein belül mutathatja be céges ötletét a vállalkozókból, gazdasági, marketing és kreatív szakemberekből álló szakmai zsűri előtt. A startup prezentációkat bárki megnézheti június 12-én 20.00 órától a verseny Facebook és weboldalán.