Ötletből jövő

Budapesti csapat nyerte a hatodik 5letből jövő! döntőjét!




Az egészséges táplálkozás, a környezetvédelem és a szórakozási lehetőségek témaköre állt az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő idei döntőjének fókuszában, amelyet június 10-én rendeztek meg a kecskeméti Ápoló Klubban. Szoros versenyben végül a problémamegoldó applikáció ötletével az EztNE csapata vihette haza az 1+1 milliós fődíjat.

Felkészülés és pihenés kimaxolva

Négy ország, mintegy 60 csapatából a legjobb öt kapta meg a lehetőséget, hogy egy szakértőkből és befektetőkből álló zsűri előtt prezentálja a fél éven át tartó játék során kidolgozott vállalkozási ötletét. A verseny történetében új rekord, hogy 24 csapat teljesítette a hat mérföldkőből álló első fordulót, közülük a legjobb öt jutott be a június 9-10-i döntőbe, hogy megküzdjön az 1+1 millió forintos fődíjért. A tréningekkel, webináriumokkal és élménydús közösségépítő programokkal teli két napos döntő helyszíne ezúttal a kecskeméti Ápoló Klub volt, a csapatok pedig a város legújabb szállásán, az Aqua Hotelben pihenhettek a felkészülés alatt. A csütörtöki felkészülésnek a kecskeméti Campus adott otthont, ahol Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója, Dr. Kárpáti József, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja és Sebestyén-Szalai Anna, a szervező AIPA Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője köszöntötték a csapatokat Kecskemét városában.

 

Új zsűri a fedélzeten!

A verseny hajrájában komoly szerep hárult a zsűrire, hiszen a szigorú szakmai szempontokon túl a verseny szellemének megfelelően a kreativitást, az egyediséget, a jó csapatmunkát és az ötlet megvalósíthatóságát kellett értékelniük. A szakemberekből és befektetőkből álló zsűri tagjai: Dr. Kárpáti József, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, Héjja János, a Peki Restaurant Kft. ügyvezetője, Dr. Várady Zoltán, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója és Versegi Ádám, az Ápoló Klub ügyvezetője.

 

Nyeremény el(h)appolva!

A fiatalok kreativitása idén is a digitalizáció körül szárnyalt, így a döntős projektek zöme az online térben kínált megoldást egy-egy megoldandó problémára, kihívásra. A zsűri döntése alapján a hatodik évad első helyezettje végül az EztNE csapata lett üzleti információs platform ötletével. Az első helyezettnek járó 1 millió forintos fődíjat Dr. Várady Zoltán, a Városi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatója, a virtuális bankkártya nyereményt pedig a „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány képviseletében Péchy Barbara nyújtották át. Második lett a Győrből és Ajkáról érkező Sohcahtoa csapata, akik 750.000 forintot nyertek, a díjat Dr. Kárpáti József adta át. Harmadik helyen végzett a Délvidéki Srácok csapata, ők 500.000 forinttal lettek gazdagabbak, a díjat Kecskemét Megyei Jogú Város polgármestere, Szemereyné Pataki Klaudia nyújtotta át a csapatnak. A negyedik helyezettnek járó 300.000 forintot a Kaposvári Srácok vihették haza, akiket Dr. Renner Tamás a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara oktatási és képzési alelnöke díjazott, míg az ötödik helyen a Spártai Skumulálók gödöllői csapata végzett, nekik pedig az AIPA Kft. képviseletében Sebestyén-Szalai Anna nyújtotta át a 150.000 Ft-os nyereményt.

 

 

 

Külön is díjazták a személyes kedvenceket

 

A Legmegvalósíthatóbb ötlet számára 100.000 forintos különdíjat ajánlott fel a Digitlean Kft., amit a cég képviseletében Balás Dávid és Kovács Balázs adott át a Délvidéki Srácok részére.

 

A verseny során a legeredményesebb kecskeméti csapatot, a Security csapatát Kollár Csaba vállalkozó, üzletember díjazta, akik 250.000 Ft-tal lettek gazdagabbak.

 

A verseny során aktívan közreműködő Diákszurkolók a Malom Központba szóló vásárlási utalványt kaptak.

 

Éld újra együtt!

A teljes döntő megtekinthető június 12-én (vasárnap) este 20:00 órától a Kecskeméti Televízióban, valamint az 5letből jövő! Youtube csatornáján és a weboldalon.