Ötletből jövő

Ötletből jövő! - Negyedik éve a fiatalokért




Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő, melynek döntője 2020. szeptember 19-én kerül megrendezésre. Öt csapat száll itt versenybe az 1+1 millió forintos fődíjért és további értékes nyereményekért.

Az AIPA Kft. azzal a céllal hozta létre ezt a vetélkedőt, hogy ösztönözze a hazai fiatalok vállalkozóvá válását, játékos formában adjon a gyakorlati életben is használható tudást, tapasztalatot. A verseny egyedülálló ebben a tekintetben, hiszen kifejezetten a középiskolás korosztályt célozza.

A négy évad nem telt eseménytelenül, ez idő alatt a vetélkedőn több, mint 150 csapat fordult meg, 23 iskolából, több, mint 700 diák részvételével.

 

Az idei év rengeteg újdonságot hozott az 5letből jövő! vetélkedő életében. A verseny már négy éve zajlik és évről-évre nagyobb ismertségre tesz szert. Az elmúlt években a regionális vetélkedő fokozatosan bővült, idén már határon túli csapatokat is üdvözölhettünk az indulók között.

Örömteli újdonság, hogy idén a kecskeméti, szegedi és budapesti döntősök mellett egy szabadkai középiskolás csapatot is köszönthetünk a záró finálén, mely 2020. szeptember 19-én a kecskeméti Neumann János Egyetemen kerül megrendezésre. Ebben az évben első alkalommal online követhetik a versengést az érdeklődők az 5letből jövő! Facebook és YouTube oldalán a döntőt követő napon.

 

Az ezévi döntősök már javában készülnek a megmérettetésre, melyhez 6 részes előadói tréninget is kapnak profi színész-rendezőnktől. Ez szintén az egyik újdonsága ennek az évadnak.

 

Aki pedig kedvet kapott és szeretne részt venni, a következő évadban megteheti. A jelentkezés 2020. őszén indul! A részleteket a www.5letboljovo.hu oldalon tesszük közzé, ahol lehetőség van a fiatalok pénzügyi és vállalkozási tudásszerzésének támogatására is. Szeretettel várjuk a fiatalok fejlődése iránt elkötelezett szervezetek, gazdasági társaságok, magánszemélyek csatlakozását a programhoz!