Hírek
22
Jan
Itt az V. mérföldkő!

Itt az V. mérföldkő, a validálás! Szuper, hogy már megvannak az igazán jó ötleteitek, ezt követően azonban érdemes utánajárni, hogy mennyi ezeknek a létjogosultsága?! Jöjjön tehát az üzleti elképzelések igazolása!

   2018-01-22 13:0709
Jan
Ötletre fel!

A karácsonyi szünet után újult erővel folytatódik az 5letből jövő! verseny, méghozzá a IV. online fordulóval. A feladat pedig talán az eddigi legizgalmasabb, ugyanis a csapatoknak össze kell gyűjteni, hogy melyek azok az ötletek, kihívások, szolgáltatások, amikre akár egy valódi céget is lehet alapozni. Mi mindig azt mondjuk, hogy érdemes a saját életünkből, a környezetünkből kiindulni és végiggondolni a kihívásokat, hiányokat, nehézségeket, amiken egy jó ötlettel segíteni lehetne. 

   2018-01-09 11:3011
Dec
ÚJ MÉRFÖLDKŐ

ÚJ MÉRFÖLDKŐ A 3. mérföldkő feladata, hogy a csapatok - lehetőleg a mentor részvételével - lejátsszák a Relativity személyiségfejlesztő pszichológiai társasjátékot.

   2017-12-11 08:1128
Nov
Elkezdődött a második mérföldkő!

Elkezdődött a második mérföldkő, ahol a leírás szerint a csapatoknak népszerű vállalkozókkal kell interjút csinálniuk. Hogyan is kell ezt elképzelni a valóságban? Ebben segít Nektek az alábbi kisvideó!Jó interjúzást!

   2017-11-28 10:4517
Nov
Több, mint duplája az indulók száma

36 csapattal elstartolt az idei 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő, melynek során a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben. 

   2017-11-17 16:3713
Nov
SORSOLÁS

Véget ért az 5letből jövő! verseny regisztrációs ideje. Köszönjük, hogy ilyen sokan jelentkeztetek és mindenkit szeretettel üdvözlünk a versenyben! Aki idén nem indult, annak is érdemes lesz követni az eseményeket és szurkolni, hiszen - ahogyan tavaly- idén is lesznek "szurkolói feladatok" melyekért szintén nyeremény jár! 

   2017-11-13 08:5410
Oct
5letből jövő! – Te bevállalod?

Mai három állomásával elstartolt az idei 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő iskolai népszerűsítő roadshowja.

   2017-10-10 08:3909
Oct
Kibővült a mentor szektor!

Újabb fontos állomásához érkezett az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő idei fordulójának szervezése. Október 5-én ugyanis 19 vállalkozó részvételével megtartottuk a hamarosan induló verseny mentorainak felkészítését.

   2017-10-09 08:5126
Sep
5letből jövő! – Újra indul a verseny az 1 millióért!

Tavaly ősszel az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit) Kft. a város gazdaságfejlesztő cégeként hagyományteremtő jelleggel hívta életre az 5letből Jövő! elnevezésű, középiskolások számára meghirdetett játékos gazdasági vetélkedőt. Az első „pilot” verseny népszerűségén és sikerein felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy idén szeretnénk a program területi lefedettségét városiról megyeire bővíteni.

   2017-09-26 08:3925
Sep
#NYERTESCSAPAT #JÖVŐRETEIS #ELSŐMILLÁNK

Kicsivel a döntő után az első 5letből jövő! verseny nyertes csapata a Gute Frage válaszolt 5 kérdésünkre.

 

Amikor jelentkeztetek mit gondoltatok, miről fog szólni a verseny?

- A legelején fogalmunk sem volt arról, hogy miről is fog szólni ez a verseny. Voltak ugyan gyakorlófeladatok, de igazából akkor tudatosult, hogy ez egy több fordulós, kemény dolog lesz, amikor első alkalommal a mentorunknál Horváth Attilánál jártunk. Az online forduló során végül az utolsó feladat volt a legösszetettebb és az igényelte a legtöbb munkát. Szerencsére a mentorunk, Horváth Attila igazi vezető, mindenben segített nekünk, de soha nem telepedett ránk. Volt, amiben nem azt a megoldást választottuk, amit ő javasolt volna, de mindent átbeszéltük közösen. Jó érzéke volt ahhoz, hogy miben kell még igazán fejlődnünk és végig a verseny során azt éreztük, hogy maximálisan támogat bennünket.

   2017-09-25 08:1130
Aug
Nagyszabású élő show-val zárult az 5letből Jövő!

Nagyszabású élő show-val zárult az AIPA Nonprofit Kft. által szervezett 5letből Jövő! játékos gazdasági vetélkedő májusban. A versenyben a csapatok munkáját egy helyi vállalkozókból álló mentorcsapat segítette, a döntő során pedig egy négy tagú szakmai zsűri értékelte.

   2017-08-30 11:5223
May
„Hogy vagy növény?” - az egymilliót érő ötlet

A Gute Frage csapata nyerte az AIPA Kft. által szervezett 5letből jövő! játékos gazdasági vetélkedő fődíját, amit a felajánló Kecskeméti Önkormányzat nevében Szemereyné Pataki Klaudia polgármester adott át a Gróf Károlyi Sándor Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjainak. 

   2017-05-23 13:4509
May
#beszavazoshow #irányasziget #emberemvagy #miadeal

Kedves Követők! Indul a beszavazóshow!

   2017-05-09 14:5803
May
Megvannak a döntősök!

Véget ért az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú) Kft. szervezésében zajló, Szemereyné Pataki Klaudia fővédnöksége alatt álló 5letből Jövő! játékos gazdasági vetélkedő első fordulója.

A hat lépcsős online forduló április 21-el ért véget és az induló csapatok közül végül tízen jutottak el a játék végéig. Közülük az első öt helyezett pedig a május 16-ára kitűzött második forduló (döntő) során már a csapat kész üzleti tervét mutatja be egy élő show keretében a – szintén vállalkozókból álló - szakmai zsűrinek, akik mint potenciális tőkebefektetők mérlegelik és pontozzák a prezentációkat.

   2017-05-03 11:3001
Feb
#Megvanamentorom

A januári regisztrációs időszak lezárultával, de még a verseny kezdete előtt egy ugyancsak fontos feladatnak is eleget tettünk. Egy számítógépes program segítségével kisorsoltuk, hogy a versenyre jelentkezett 16 kecskeméti diákcsapat közül, ki melyik sikeres vállalkozó mentorálása mellett láthat neki a feladatoknak. A főleg kecskeméti vállalkozókból, szakemberekből és cégvezetőkből álló mentor alakulat nagy lelkesedéssel és elszántsággal vette át a verseny során felmerülő stratégiai kérdéseket és valódi kihívásnak, ugyanakkor szívügyüknek tekintik, hogy a vállalkozó kedvű fiatalokat szakmai véleményükkel és jó tanácsaikkal terelgethetik a cégalapítás rögös útján. Íme hát a várva várt lista:

   2017-02-01 11:1201
Feb
Te versenyben vagy?!

Lezárult az 5letből Jövő! játékos gazdasági vetélkedő januári regisztrációs időszaka, ami egyben azt is jelenti, hogy február 1-el kezdetét vette a verseny. A hat mérföldkőből álló online fordulónak ezúttal 16 vállalkozó szellemű kecskeméti diákcsapat vág neki, hogy egy sikeres vállalkozó mentorálása mellett leküzdjék a kihívásokat és bekerüljenek a döntőbe, ahol a tét az első millió megszerzése! Kövessetek bennünket a facebookon, hiszen hamarosan még több információt kaphattok a játékról és a benevezett csapatokkal is megismerkedhettek! Te versenyben vagy?!

   2017-02-01 09:0704
Jan
Te már benne vagy?!

Január elejétől megkezdődött az 5letből Jövő! játékos gazdasági vetélkedő regisztrációs időszaka, úgyhogy, ha megvan az 5 fős csapatod nevezzétek be magatokat a www.otletboljovo.hu oldalon és már is versenyben vagytok az első millátokért!

   2017-01-04 15:1524
Oct
SAJTÓANYAG
Több mint 1600 kecskeméti középiskolás bevonásával indul útjára az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú) Kft. szervezése alatt zajló 5letből JÖVŐ! elnevezésű játékos üzleti csapatverseny, amelynek célja a tinédzserek érdeklődésének felkeltése a vállalkozói lét iránt. A középiskolások számára meghirdetett vetélkedő egyúttal kiváló lehetőség arra, hogy a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben.

   2016-10-24 13:3723
Oct
MENTOROK

#Menő a mentorom

Helyi vállalkozókból álló mentorcsapat segíti a középiskolásokat a felkészülésben.

Az 5letből JÖVŐ! vetélkedő célja, hogy a résztvevők a szabadon választott mentorok – sikeres helyi vállalkozók – támogatásával, valamint könnyen érthető szakmai tartalmak segítségével a vállalkozói készségeket csapatban és saját ötleteiken keresztül tanulják meg. A mentorok bevonásával ugyanakkor nem titkolt célunk, hogy megteremtsük egy szélesebb körű társadalmi felelősségvállalás lehetőségét, és elősegítsük, hogy a generációk átadják egymásnak a tudásukat.

A felkészülési időszak során a mentor megosztja a mindennapok vállalkozói tapasztalatait és szükség esetén gyakorlati ismereteit a mentorált csapatokkal. A verseny szervezői a mentorok részére szerveznek egy felkészítő napot, ahol bővebb tájékoztatást kapnak a versenyről és lehetőség nyílik a mentortársakkal való megismerkedésre. Mind a mentorok, mind a mentoráltak részt vesznek a nyitó és záró rendezvényeken, emellett folyamatosan tartják a kapcsolatot egymással.

   2016-10-23 13:3722
Oct
FÓKUSZCSOPORT
Fókuszban a célcsoport

Kommunikációs és aktivitási szokásaikról, érdeklődési köreikről és a hatékony motivációs elemekről kérdeztük a tíz főből álló fókuszcsoportunkat.

Az 5letbőlJÖVŐ! játékos üzleti csapatverseny előkészítésének - pilot programról lévén szó - elengedhetetlen része volt a megszólítani kívánt célcsoport, azaz a tizenéves korosztály kommunikációs és aktivitási szokásainak, érdeklődési köreinek feltérképezése, fontos volt számunkra, hogy megtudjuk, mi motiválja őket egy ilyen jellegű versenyben való részvételre.

   2016-10-22 13:3721
Oct

5letből JÖVŐ!
Út a gazda(g)sághoz

5letből JÖVŐ! – A gazda(g)sághoz vezető út

„A folyamatos megújulás elkötelezettjeként az AIPA Kft. idén ősszel új küldetést tűzött ki céljául. Szem előtt tartva fő irányvonalunkat, úgy döntöttünk, hogy túlmutatva az eddig megszokott formulákon, egy egészen új célcsoportot is szeretnénk integrálni a gazdasági élet izgalmakkal teli világába. Az AIPA Kft. által megálmodott 5letből JÖVŐ! projekt olyan egyedülálló kezdeményezés, amelynek fő célja a tinédzserek érdeklődésének felkeltése a vállalkozói lét iránt. A középiskolások számára meghirdetett játékos csapatversenyünk kiváló lehetőség arra, hogy a diákok valós élmények révén tegyék próbára kreativitásukat, és korszerű ismereteket szerezzenek a versenyképesség, a piac, és más – a vállalkozások működtetése szempontjából lényeges – témakörökben” – a projekt további részleteiről Fenyvesi Beáta, az AIPA Kft. projektkoordinátora beszélt az AIP’ART-nak.

   2016-10-21 13:37