Ötletből jövő

Megvannak a döntősök!




Véget ért az AIPA (Alföldi Iparfejlesztési Nonprofit Közhasznú) Kft. szervezésében zajló, Szemereyné Pataki Klaudia fővédnöksége alatt álló 5letből Jövő! játékos gazdasági vetélkedő első fordulója.

A hat lépcsős online forduló április 21-el ért véget és az induló csapatok közül végül tízen jutottak el a játék végéig. Közülük az első öt helyezett pedig a május 16-ára kitűzött második forduló (döntő) során már a csapat kész üzleti tervét mutatja be egy élő show keretében a – szintén vállalkozókból álló - szakmai zsűrinek, akik mint potenciális tőkebefektetők mérlegelik és pontozzák a prezentációkat.

A továbbjutott csapatok tehát (ABC sorrendben):

Gute Frage – Gróf Károlyi Sándor Szakgimnázium, szakközépiskola és kollégium

Mentor: Horváth Attila, Kecskeméti Termostar Hőszolgáltató Kft.


InnovaTEAM – Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola

Mentor: Avramucz Attila, Univer


Iván és a többiek – Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola

Mentor: Somos Bálint, Somos Média


Négyszer kopog az ördög – Bányai Júlia Gimnázium

Mentor: Ittzés Tamás, Bohém Ragtime Jazz Band


Refpenta – Kecskeméti Református Gimnázium

Mentor: Juszkó Anita, Sheraton


Gratulálunk a döntőbe jutott csapatoknak és köszönjük a többieknek is a részvételt!

Juttasd nyereményhez a legtutibb ötletet!

Mindenképpen szeretnénk értékelni a csapatok online fordulóban végzett kitartó és szép munkáját, ezért weboldalunkon (www.otletboljovo.hu) egy online szavazás is indul május 8-án, amelynek során az összes csapatra és azok ötleteire szavazni lehet, akik végigcsinálták a verseny első, online fordulóját. A „Külön-díj”at (élményadomány) a legtöbb szavazatot elért csapat kapja. Juttasd Te is nyereményhez a kedvenc csapatod vagy a számodra legszimpatikusabb cégötletet. A játékról hamarosan bővebben is olvashattok facebook és weboldalunkon.