Ötletből jövő

Megvan a döntő esélyes csapatok listája




17 csapat teljesítette az 5letből jövő! játékos vállalkozói vetélkedő hét lépcsős online fordulóját, melynek során a fiatalok - mentoraik segítségével - a vállalkozói lét megismerésétől, az ötletgenerálás fogásain és a tervek részletes kidolgozásán át – többféle üzleti modellt megismertetve – egészen a piacra lépésig jutottak el.

A 2016-os első „pilot” verseny népszerűségén és sikerein felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy idén szeretnénk a program területi lefedettségét városiról megyeire bővíteni, aminek köszönhetően a döntőre esélyes játékosok között kiskunfélegyházi, kiskunhalasi és kiskőrösi csapatok is vannak. Az utolsó online mérföldkőre (üzleti terv) beadott megoldások elbírálása jelenleg is zajlik és az elért pontszámok alapján március 19-én derül ki, hogy melyik az az 5 csapat, aki a döntőbe jutott.

A második fordulóban (döntőben) a csapatok egy élő show keretében adnak számot kreativitásukról és felkészültségükről. A már kész üzleti terveiket kell bemutatni a – szintén vállalkozókból álló - szakmai zsűrinek, akik mint potenciális tőkebefektetők mérlegelik és pontozzák majd a prezentációkat az április 11-ei döntőn. A győztes csapat jutalma pedig egy millió forint, amit akár a virtuális cég megvalósítására is fordíthat, de számol élményajándék vár a többi résztvevőre is.